طرز تهیه کوکو سیب زمینی زعفرانی [ متن و عکس ]

طرز تهیه کوکو سیب زمینی زعفرانی[متن و عکس]

با دارینا زعفران همراه باشید…🌺🌺🌺

کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است. ماده اصلی کوکو تخم مرغ است که با سایر مواد ترکیب می شود و بعدا نامگذاری می گردد . یکی از پرطرفدارترین کوکو ها ، کوکو سیب زمینی می باشد .کوکوی سیب زمینی به دو روش تهیه می شود ، در روش اول کوکو با سیب زمینی پخته تهیه می گردد و در روش دیگر با سیب زمینی خام ( باید این نکته را بدانید که کوکو در فر و با روغن کم و یا در تابه باروغن فراوان تهیه می شود ) .

زمان تقریبی :۱:۱۵ دقیقه
مناسب برای :۴ نفر

مواد لازم کوکوی سیب زمینی :

سیب زمینی : یک کیلو
تخم مرغ : ۴ تا ۵ عدد
زعفران : به مقدار لازم ( در حدی که مایه کوکو رنگ بگیرد )
پکینگ پادر یا جوش شیرین : یک قاشق مرباخوری سرخالی
نمک و فلفل : به مقدار کافی
زرشک : نصف فنجان
اگر میخواهید کوکو شیرین تهیه کنید میتوانید از شهد ها و یا شکر استفاده نمائید !

👈پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 👉

کوکوی سیب زمینی

کوکوی سیب زمینی

طرز تهیه کوکوی سیب زمینی :

سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و از رنده رد می کنیم یا آنها را در ظرفی با گوشت کوب کاملا می کوبیم . بعد تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب بهم می زنیم تا کاملا کف کند. کمی نمک و فلفل ، به همراه زعفران و بیکینگ پودر را داخل تخم مرغ می ریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه می کنیم ، سپس زرشک را اضافه کرده و بهم می زنیم. در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن می ریزیم می گذاریم داغ شود و مایه را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود . در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود . بعد از اینکه کوکو قهوه ای ملایم شد آنرا با کاردک به ۴ قطعه تقسیم می کنیم و پشت و رو نموده تا طرف دیگر دیگر نیز سرخ شود . باید به این نکته توجه داشته باشید که پخت کوکو در فر با روغن کمتری صورت میگیرد و این در حالی است که اگر بخواهید در ظرف و روی شعله همین کار را انجام دهید به روغن زیادی نیاز دارید . هم چنین یکی از بهترین ظروف برای پخت کوکو سیب زمینی زعفرانی ، ظروف دو رو هست که درشان بسته می شود و براحتی می توانید با چرخاندن ظرف ، سمت دیگر کوکو را سرخ نمائید .

 

مواد لازم جهت تزئین :

زیتون
خیارشور
گوجه فرنگی
قارچ
پنیر پیتزا رنده شده
زرشک
سبزی
پیازچه
یا هر چیزی که دوست دارید در تزئین غذای خود از آن استفاده نمائید .

👈پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 👉

جالب است بدانید :

کوکو سیب زمینی دو طعم شیرین و شور دارد ! عده ای از افراد برای کوکو به سیب زمینی پخته شده شَهد و عده ای دیگر به سیب زمینی خام نمک می زنند. همچنین میتوان در کوکو از موادی همچون : هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخ کرده یا حتی قارچ سرخ شده استفاده کرد . 
اصفهانی ها به کوکو شیرین ، کوکو قندی می گویند و روی آن شهد می ریزند برای آماده سازی و پخت این غذا باید نکته هایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:

۱٫ اگر کوکو را با سیب زمینی خام تهیه می کنیدباید اینرا بدانید که :
می توانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده یا سبزی های معطر اضافه کنید .

۲٫ اگر کوکو شما تَرَک می خورد ، در میزان تخم مرغ کم کاری کرده اید و باید تخم مرغ را به اندازه بریزید تا شکلی اسفنجی و یکپارچه داشته باشد و بگذارید تا سرخ شود بعد انرا بردارید .

۳٫ اگر میخواهید پیاز یا سبزیجات به کوکو بزنید حتما آب آنها را بگیرید .

۴٫ کوکو شما باید یکدست باشد و ضخامتی بین نیم سانتی متر تا دو سانتی متر داشته باشد ( اگر ضخامت زیاد باشد کوکو نمی پزد و خام می ماند و اگر کوکو ضخامتش کم باشد می سوزد )

۵٫ نعناع ، ریحان تازه ، آویشن خشک شده ،جعفری ، گشنیز را میتواندی برای ایجاد طعمی منحصر بفرد به غذا اضافه نمائید .

۶٫ اگر بعد از اضافه کردن پیاز یا تخم مرغ ، مایه کوکو شُل شد نگران نشوید و به آن اندکی آرد سیب زمینی اضافه کنید تا مجدد به قوام بیاید .

 

نکته : در کوکو شیرین فقط زعفران اضافه نمائید و در کوکو شور زعفران و زردچوبه .

 

فرصتی ویژه :

می توانید از روی دستور فوق خوراکی مد نظر را تهیه کنید ، عکس بگیرید و برای ما ارسال نمائید تا در شبکه های اجتماعی خود درج نمائیم .

 

پیشنهاد میکنیم در کانال تلگرامی ما عضو شوید ( روی این متن کلیک کنید )

 

منبع و مطالب مرتبط :

آموزش های مادر عزیزم

وب سایت ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *