چگونه زعفران اصل بخریم ؟ [بررسی راه های شناسایی زعفران اصل و تقلبی ]

چگونه زعفران اصل بخریم ؟ [بررسی راه های شناسایی زعفران اصل و تقلبی ]

با دارینا زعفران همراه باشید…🌺🌺🌺

زعفران از آن دسته محصولاتی است که با طلا مقایسه میشود و حتی به جرات میتوان گفت ارزشش از طلا نیز بیشتر است ( به دلیل خواص اعجاب انگیز و… ) ، زمانیکه صحبت از چنین دُر گرانبهایی است مطمئنا عده ای نیز به فکر سو استفاده بوده و در پی کسب درآمد از طریق دستکاری و تقلب در زعفران هستند ( هر گرم زعفران شش هزار تومان است ) تشخیص زعفران اصل و تقلبی براحتی میسر نیست و باید دانش و تجربه داشته باشید  و بعلاوه آن  از آزمایشگاه های معتبر کمک بگیرید .

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

این مطلب به شما کمک میکند در هر کجای جهان خواستید زعفران بخرید مثل یک فرد حرفه ای برخورد کنید و مراقب باشید سرتان کلاه نرود ، زیرا اگر شما در همان وحله اول متوجه تقلبی بودن زعفران نشوید  پول را از جیبتان خارج کرده و به فرد کلاهبردار داده اید . حالا هرچند هم به آزمایشگاه و شکایت و… اتکا کنید ، باز هم سرمایه شما دود شده است . پس پیشنهاد میکنیم حتما این مطلب را مطالعه بفرمائید …

راه های تقلب و دستکاری زعفران چیست ؟

ترکیب کردن زعفران بی کیفیت با محصول مرغوب ( برای فروش جنس بی کیفیت ) .

زعفران تقلبی
darinazaferan.ir

open image

ترکیب ادویه های دیگر با زعفران ( جهت افزایش وزن زعفران ) .

افزودن روغن ، شیره نبات ، شکر ، نمک ، نوشابه( به منظور سنگین شدن زعفران ) .

زعفران تقلبی
darinazaferan.ir

open image

استفاده از چوب برزیلی ، چوب صندل یا پودر گلرنگ ، پابریکا ، زردچوبه ( فروش مواد کم ارزش و مضر به جای زعفران ) .

زعفران تقلبی
darinazaferan.ir

open image

رنگ کردن کاکل بلال با رنگ های مصنوعی نظیر «تارترازین» و… که این امر بسیار حساسیت زا بوده و سرطانزاست ( به منظور فروش جنس تقلبی و ارزان به جای زعفران و یا افزایش رنگ دهی زعفران ) .

 گل رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد می‌شود طی مراحل تولید با همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی رنگ آمیزی شده اند ( جالب است بدانید که حجاج و گردشگران ایرانی زعفران ایرانی بلاخص زعفران قائنات را فراموش کرده و فکر میکنند محصولی که در خارج از کشور فروش می رود اصل است!!! غافل از آنکه جنس اصل هرگز تخفیف ندارد . ارزانتر هم بفروش نمی رسد ) .

 

زعفران تقلبی
darinazaferan.ir

جالب است بدانید سالانه ۳۰۰ تن در جهان تولید زعفران داریم که ۲۵۰ تن فقط در کشور عزیزمان ایران تولید می شود . پس قدر محصول داخلی و کشاورزان زحمت کش را بدانیم .

 

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

اسپری رنگ طبیعی خود زعفران روی قسمت های خامه یا سپیدی زعفران ( فروش خامه که مثقالی  شش هزار تومان است به جای سرگل که مثقالی بیست هشت هزار تومان است و یا به منظور پودر کردن آنها و فروش به جای پودر زعفران) .

کم فروشی از نظر وزنی ( هر کیلو = ۲۱۷ مثقال و هر مثقال = ۴٫۶ گرم می باشد ) .

کم فروشی از نظر جنس ( انداختن گل و سنگ و علف و… داخل بسته زعفران ) .

و…

چگونه زعفران اصلی و مرغوب را تشخیص بدهیم ؟

زعفران نرمه یا پودر شده را هرگز نخرید چون تقلب در زعفران نرمه به شدت بالاست و در ضمن با پودر شدن زعفران روغن های آن از بین میروند و دیگر زعفران کیفیت سابق را ندارد . پس :

زعفران نرمه هرگز نخرید .

اگر نرمه زعفران خریدید برای تست آن :  مقداری از این پودر را داخل آب جوش بریزید تا تغییر رنگ را ببینید.

همانقدر که نیاز دارید زعفران را پودر کنید ، نه اینکه به یکباره یک مثقال را پودر کنید و بعدا طی زمان طولانی بخواهید استفاده کنید  .

اگر یکجا کل زعفرانتان را در آب جوش ریختید بعدا که دمای آب کم شد آنرا در ظرفی شیشه ای ریخته و در یخچال نگهدارید .

 

( اگر فردی اومد در خونه یا مغازتون و ادعا کرد کشاورزه و زعفران رو بدون واسطه عرضه میکنه روش های زیر رو بخونید و بهشون عمل کنید ، در نهایت براحتی خرید کنید ) با اینکار واسطه ها از بین رفته اند و هم چنین از او حمایت کرده اید .

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

 

زعفران شبیه شیپور است و اگر بخواهیم شکل آنرا توضیح بدهیم ، قسمت سپیدی یا همان خامه سپید رنگ است و میله ای شکل ، همانطور که  بالا می آییم ساقه از سپیدی به نارنجی تغییر رنگ می دهد و نهایتا در قسمت کُلاله های  زعفران شاهد ۳ کلاله شیپوری متصل به هم هستیم . که رنگ آنها متفاوت است و طیف رنگی قرمز متمایل به تیره  دارد ( سر کُلاله ها دندانه دندانه است ) .

کُلاله های زعفران بَراق نیستند .

کُلاله های زعفران چرب نیستند .

وقتی زعفران را در  دهانتان میگذارید مزه ای تلخ دارد ( طعم شیرین ، ترش ، شور دلیل بر تقلبی بودن محصول است ) .

بوی زعفران مانند بوی گلهاست و کمی تند است .

زعفران مقداری زمان میبرد تا رنگ پس دهد ولی زعفران تقلبی به محض تماس با آب رنگ قرمز پر رنگی پس داده و سریعا سپید شده و ته نشین می شود .

 

( زعفران قائنات در مقایسه با سایر زعفران های جهان دارای کُلاله های درشت تر و رنگی تیره دارد )

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

 یک آزمایشگاه راه بیاندازیم :

۱- با دقت به زعفران نگاه کنید :

باید کُلاله ها شیپوری باشند و هرچه پایین تر می روید شیپور کوچک تر می شود .

سر کُلاله ها دندانه دندانه است .

کُلاله ها براق نیستند .

زعفران رنگ یکنواختی دارد و رنگ آن رَگه رَگه نیست .

رشته های زعفران جدا از هم هستند و بهم چسبیده نمی باشند .

زعفران نباید خیس باشد .

۲- اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی (کاغذ روزنامه) بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بگذارد. اگر چنین باشد به احتمال قوی آن زعفران تقلبی است.

۳- گاز متان یک شناساگر قوی برای زعفران اصل به شما می آید. مقداری از زعفران را روی گاز متان بگیرید. اگر رنگ آن بنفش یا نارنجی شود، نشان از این دارد که زعفران خالص است. اما اگر زعفران به رنگ زرد تبدیل شود، نشان از ناخالص و تقلبی بودن زعفران دارد.

۴- زعفران و ذرت یک شباهت دارند و آن هم ریشک های آن ها است. ریشک های ذرت مستقیم هستند اما در زعفران این عضو، به صورت انحنا دار می باشند. این انحنا نشان از مرغوبیت و اصل بودن زعفران دارد.

۵- زعفران در بنزین حل نمی شود اما برای تشخیص زعفران اصل باید مقداری از زعفران را در بنزین بیندازید. اگر بنزین رنگی شد، نشان از این دارد که زعفران شما اصل نیست و از جمله زعفران های ساختگی است.

۶- اگر کمی زعفران را در آب جوش بیندازید، تا ۵ دقیقه صبر نمایید و متوجه شوید که رنگ شاخه ها به سفید متمایل نشده نشان از اصل بودن آن دارد. اگر زیر ۵ دقیقه شاخک ها سفید شوند یعنی زعفران مورد نظر تقلبی است.

۷- کسانی که در کار خرید زعفران هستند، خوب می دانند که طعم و بوی زعفران اصل یکتا است. بدین معنی که، رنگ و بو مزه زعفران، به عنوان یک شناساگر ثابت محسوب می شود. اگر کمی شاخک های زعفران را بچشید متوجه خواهید شد که کمی تلخ است اما بوی مطبوعی دارد. بوی زعفران کمی تند است اما دلنشین است!

۸- مقداری زعفران را در ظرف ریخته و روی آنها ۲ یا ۳ اسید سولفوریک غلیظ اضافه کنید و مشاهده میکنید زعفران قرمز متمایل به قهوه ای می گردد و بعد از مدتی رنگ قرمز متمایل به بنفش به خود میگیرد .

۹- مقداری زعفران را در ظرف آزمایش ریخته و روی آن اسید فسفومولیدیبیک یا اسید سولفوریک اضافه کنید ، مقداری آنها را بسایید . سپس آنرا زیر میکروسکوپ گذاشته و با ۱۰۰برابر بزرگنمایی شاهد تکه های آبی رنگی هستیم .

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

عکس های مرتبط :

 گیاه گلرنگ

رنگ زعفران !!!

تفاوت زعفران اصل و زعفران تقلبی در رنگدهی

کُلاله زعفران از نگاه نزدیک

زعفران دسته/ سرگل/ زعفران تقلبی

زعفران اصل ( از راست به چپ ) خامه ، کلاله ۳ شاخه متصل بهم

زعفران تقلبی

زعفران دسته راحت ترین محصولی که میتوان به آن اعتماد کرد ( زیرا ریشه به همراه کُلاله ها می باشد )

زعفران تقلبی

زعفران پوشال

زعفران پوشال/ زعفران تقلبی

زعفران سرگل

زعفران سرگل/ زعفران تقلبی

دارینا زعفران به شما پیشنهاد می کند :

زعفران را از افراد معتبر خریداری نمائید .
شما که پول خرج می کنید لا اقل جنس درجه یک ( زعفران قائنات ) بخرید .
به جای خرید زعفران نرمه این محصولات را بخرید : به ترتیب اولویت _ زعفران دسته ، زعفران پوشال ، زعفران نگین و یا زعفران سرگل ( چون امکان تقلب در زعفران دسته یا پوشال کم است )

پیشنهاد میکنیم  زعفران اصل قائنات را آنلاین بخرید و با کلیک روی این متن درب منزل دریافت کنید 

 

 

مطالب مرتبط و منابع :

صفات ریخت شناسی زعفران

صفحه اصلی جدید

https://koorook.com 
jamejamonline.ir
http://www.beytoote.com
http://www.asriran.com
https://www.yjc.ir
http://www.jomhornews.com
http://shafaonline.ir
اطلاعات عمومی مردمان سرزمین طلای سرخ
کتب و مقالات مرتبط با زعفران و انواع آن
جست و جو درباره زعفران پوشال در فضای مجازی 
کلیه حقوق مادی و معنوی اثر مرتبط با دارینا زعفران بوده و استفاده بدون منبع از نظر شرعی و قانونی خلاف می باشد ، لطفا فرهنگ سازی کنیم و منبع را درج نمائیم .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X